Verbić:Glavni zadatak racionalizacija radnih mesta u prosveti

Izvor: Press, 26.Jan.2015, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Verbić:Glavni zadatak racionalizacija radnih mesta u prosveti

Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je danas da je glavni zadatak Ministarstva, nezavisno od štajka koji je u toku, racionalizacijha radnih mesta u prosveti, za šta postoje relativno jednostavni mehanizmi.
Verbić je na sednici skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo rekao da je neophodno smanjiti broj radnih mesta u prosveti, što će biti učinjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << ukrupnjavanjem norme i socijalnim programom.

"Radimo na tome da svi imaju po 20 časova ili maksimalno koliko mogu, čime će se smanjiti broj zaposelnih, a predviđene su otpremnine. I nama i njima jedan od prioriteta je ukrupnjavanje norme, ali ta tema je još uvek druga, treća, četvrta jer je štrajk na prvom mestu još uvek", rekao je minsitar.

On je naglasio da očekuje da će štrajk biti okončan potpisivanjem kolektivnog ugovora.

"Štrajk je činjenica sa kojom se suočavaomo, stav vlade je da niko ne može biti izuzet iz smanjenja zarada, to se odnosi i na prosvetne radnike, a Ministarstvo želi da kroz pregovore sa sindikatima napravimo što bolji kolektivni ugovor i da sindikati zaista postanu partner Ministarstva“, rekao je Verbić.

Minsitar je zaključio i da je svestan toga da nezadovoljstvno neće prestati preko noći.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Verbić za racionalizaciju radnih mesta u prosveti

Izvor: RTS, 26.Jan.2015

Ministar prosvete Srđan Verbić kaže da je glavni zadatak Ministarstva, nezavisno od štajka koji je u toku, racionalizacijha radnih mesta u prosveti, za šta postoje relativno jednostavni mehanizmi. Zakon o udžbenicima u pripremi, najavljuje Verbić. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.