Velika studentska izložba u Progresu

Izvor: Kurir, 04.Jul.2015, 04:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika studentska izložba u Progresu

Radovi će biti izloženi do 10. jula, a u njima se preko emocija, seksualnosti i paradoksa iščitava savremenost življenja

U galeriji „Progres“ do 10. jula posetioci će moći da posete izložbu studenata dizajna i slikarstva Akademije lepih umetnosti Todoris iz Beograda kojom se obeležava 18 godina rada ove obrazovne ustanove.

Svake večeri u 20 sati biće organizovan i prateći program posvećen igri, Jovanu Steriji Popoviću ili Dostojevskom. Na svečanom otvaranju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << manifestacije, koja bi trebalo da postane tradicionalna, goste i studente pozdravili su vizuelna umetnica Jelena Blečić, dekan Saša Filipović i prodekan za nastavu i docent Petar Stanojlović. Besedu o položaju umetnika izveli su studenti glume u klasi profesora Božidara Ðurovića.

- Ideja je da se putem projekta „Dani lepih umetnosti - naših prvih 18“ Beograđanima daruju različiti umetnički događaji na jednom mestu. U programu pomenutog projekta svoje učešće uzeće svi oni koji su na neki način prošli kroz Akademiju, kao profesori ili studenti, ali i oni koji na njoj trenutno predaju odnosno studiraju, a sve u cilju afirmacije i skretanja pažnje na kulturu, umetnost i obrazovanje - objasnila je Blečićeva.

Ova izložba, tematski raznolika, pokazuje interesovanje za savremeni život urbanog čoveka, psihološku analizu, istraživanje žensko-muških odnosa, preispitivanje identiteta, pejzaž i urbani pejzaž. Savremeni život iščitava se preko sećanja, emocija, seksualnosti, želja i paradoksa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.