Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Avg.2015, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većina Rusa za cenzuru interneta

Više od polovine građana Rusije, 58 odsto, ne bi bilo protiv potpunog isključenja interneta u zemlji, a 42 odsto veruje da strane države koriste internet kako bi nanele štetu Rusiji, rezultati su danas objavljenog istraživanja američkih eksperata i Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

Istraživanje je pokazalo da 49 odsto anketiranih smatra da informaciju na internetu treba cenzurisati, dok se 81 odsto negativno odnosi prema pozivima na proteste protiv rukovodstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << države.

Svega 10 odsto gradjana Rusije navodi da kao najvažnije izvore informacija koriste informativne sajtove, a šest odsto društvene mreže.

Za 60 odsto građana najvažniji izvor informacija su državne televizije, za šest odsto radio, za pet odsto novine, a za ostale regionalni mediji.

Istraživanje je pokazalo i da značajan deo Rusa ne želi da se kritička informacija o državnom rukovodstvu, kao i pozivi na političke promene mogu nalaziti na internetu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Više od polovine Rusa nije protiv isključenja interneta

Izvor: Blic, 03.Avg.2015

Više od polovine građana Rusije (58 odsto), ne bi bilo protiv potpunog isključenja interneta u zemlji, a 42 odsto veruje da strane države koriste internet kako bi nanele štetu Rusiji, rezultati su danas objavljenog istraživanja američkih eksperata i Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.