Večeras Noć pozorišta

Izvor: RTS, 17.Nov.2012, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras "Noć pozorišta"

Više od 60 predstava i 30 propratnih sadržaja biće održano večeras u 46 kulturnih institucija širom Srbije u okviru manifestacije Noć pozorišta.

Večeras će se po drugi put održati manifestacija Noć pozorišta, u okviru međunarodne organizacije European theatre night, uz podršku Ministarstva za kulturu i javno informisanje, lokalnih samouprava i kulturnih institucija.

U manifestaciji učestvuje 16 gradova i opština - Vranje, Leskovac, Pirot, Novi Pazar, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kragujevac, Aranđelovac, Lazarevac, Zaječar, Šabac, Vršac, Sremska Mitrovica, Ruma, Novi Sad, Kikinda, Apatin i Subotica.

Institucije kulture u Srbiji su i druge godine prepoznale učešće u manifestaciji te svojim sugrađanima, u skladu sa mogućnostima, pripremile bogat program.

U 46 kulturnih institucija (pozorišta, kulturni centri, studentski kulturni centri, muzeji, biblioteke, arhivi, galerije, klubovi i dr.), biće održano preko 60 predstava i 30 propratnih sadržaja - performansa, muzičkih događaja, muzejskih postavki, radionica, izložbi.

Kao novina ove godine biće začetak prakse priključenja i promovisanje dramskih sekcija osnovnih škola čije će najbolje predstave biti igrane u "Noći pozorišta".

European theatre night je međunarodni projekat pokrenut 2008. godine u Hrvatskoj sa ciljem da se direktno podstakne dramsko i glumačko stvaralaštvo na prostoru čitave Evrope i približi kultura široj javnosti.

Pored Hrvatske i Srbije realizuje se u Slovačkoj, Sloveniji, BiH, Crnoj Gori, Mađarskoj i Austriji, od 2013. godine u Španiji i Portugaliji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.