Vaspitačica seksualno zlostavljala dete?

Izvor: Radio 021, 28.Apr.2015, 08:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaspitačica seksualno zlostavljala dete?

Vaspitačica V. Š. iz vrtića u Čačku suspendovana je s posla jer je navodno naterala četvorogodišnjeg dečaka da je oralno zadovoljava.

To se, prema izjavi mališana, desilo tokom zimske rekreativne nastave na Zlatiboru, a u ceo slučaj uključeni su i policija i tužilaštvo. Kad se vratio kući, roditelji su primetili promene u njegovom ponašanju, a nekoliko dana kasnije on im je ispričao šta se desilo. Odmah su obavestili rukovodstvo Predškolske ustanove "Radost". U >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << početku se mislilo da je dečaku proradila mašta, ali je on pred četiri stručne osobe dao identičnu izjavu i čak do detalja nacrtao scenu.

"Dečak kaže da ga je njegova vaspitačica odvodila u kupatilo dok su druga deca preko dana bila na spavanju, skidala se i terala ga da je oralno zadovoljava. Po povratku kući, on je o tome najpre počeo da razgovara sa majkom, pitajući je za polni organ, a na dobijeni odgovor kazao je da takav ima i vaspitačica, da je probao i da to više neće da radi jer je bilo ružno", kaže izvor Kurira iz istrage. U Predškolskoj ustanovi "Radost" potvrdili su da se ispituje da li se to i pod kojim okolnostima desilo.

"Vaspitačica je udaljena s posla do okončanja postupaka koji se protiv nje vode pred nadležnim organima. Čim su se roditelji obratili upravi vrtića, ja sam posle razgovora našeg psihologa sa detetom i roditeljima odmah zakazala njihov razgovor s kliničkim psihologom u čačanskom Domu zdravlja. Kad sam pročitala nalaze stručnjaka, shvatila sam da o slučaju treba da obavestim i policiju i tužilaštvo", rekla je direktorka PU "Radost" Vera Jovanović.

Lekari Doma zdravlja u Čačku poslali su izveštaj svim nadležnim institucijama, a njihov stručni tim ustanovio je da je reč o zlostavljanju deteta. Ni od policije, ni od tužilaštva u Čačku nisu dobijeni odgovori na upućena pitanja u vezi s ovim događajem, a na sve raspoložive telefone nije odgovarala ni vaspitačica V. Š.

Izvor lista iz policije kaže da tužilaštvo treba da utvrdi da li ima elemenata krivičnog dela. "Roditelji i vaspitačica su dali izjave, ali se čeka da tužilaštvo naloži dalje postupanje. U ceo slučaj su uključeni inspektori iz raznih oblasti, pošto je reč o maloletniku u ulozi žrtve", kaže taj izvor.

Psiholog Antropos centra za duhovni i psihološki razvoj u Novom Sadu Aleksandar Šibul kaže da se sa ovakvim slučajem do sada susretao samo u literaturi.

"Veoma su retki primeri kad žene seksualno uznemiravaju muškarce ili adolescente, a još ređi su oni u kojima je reč o deci. Ovde je u pitanju ne razvojna, već šok-trauma, koja se jednom iznenada desila. Dete mora da prođe kroz psihološki tretman kako ne bi imalo problema, osećaj krivice ili seksualnih problema u budućnosti", rekao je Šibul i naglasio da vaspitačica, ako se to zaista desilo, ima seksualni poremećaj ili je čak i sama bila žrtva sličnog nasilja.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaspitačica seksualno zlostavljala dečaka?!

Izvor: Večernje novosti, 28.Apr.2015

Policijskoj upravi u Čačku prijavljen je slučaj u kome se V. Š., vaspitačica ovdašnjeg obdaništa "Sunce", sumnjiči da je seksualno zlostavljala četvorogodišnjeg dečaka, koji je bio u njenoj vrtićkoj grupi. Vaspitačica je, kako saznajemo, udaljena sa posla do okončanja postupka pred nadležnim...

Nastavak na Večernje novosti...

MONSTRUOZNO: Vaspitačica terala dečaka (4) na seks!

Izvor: Kurir, 28.Apr.2015

V. Š., zaposlena u vrtiću „Sunce“ u Čačku, navodno primorala četvorogodišnjeg mališana da je oralno zadovoljava na rekreativnoj nastavi na Zlatiboru..ČAČAK - Vaspitačica V. Š. iz vrtića „Sunce“ u Čačku suspendovana je s posla jer je navodno naterala četvorogodišnjeg dečaka da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.