Izvor: Nezavisne Novine, 18.Feb.2017, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varadi o reviziji: Teško da ima novih dokaza

BEOGRAD - Bivši član pravnog tima Srbije u procesu po tužbi BiH Tibor Varadi izjavio je večeras da mu je teško da zamisli ijednu novu činjenicu ili dokaz na osnovu koje bi slučaj, završen pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu, mogao biti obnovljen.

Varadi je to rekao nakon što je bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović najavio podnošenje zahtjeva za reviziju presude MSP po tužbi BiH protiv Srbije.

"Šansa za prihvatanje revizije je više teorijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << nego praktična" kazao je Varadi za N1.

On je podsjetio da bi u trenutku podnošenja revizije mogle da se razmatraju jedino nove činjenice do kojih se došlo u posljednjih šest mjeseci.

"Nisam čuo, mislim da ni drugi nisu čuli za neke činjenice koje bi bile otkrivene u tom periodu. Naravno, ne mogu da isključim da postoje, ali je vrlo, vrlo malo verovatno da nešto za šta se nije znalo do sredine avgusta, da je nakon toga izašlo na videlo", konstatovao je Varadi.

Čak i da postoje, dodao je Varadi, one moraju biti dokaz o umješanosti Srbije u genocid, a ne u rat u čitavoj Bosni i Hercegovini.

"Sud je utvrdio genocid samo u Srebrenici, tako da bi trebalo da se nađe činjenica koja pokazuje da bi genocid u Srebrenici bio pripisiv Srbiji. Teško mi je da zamislim jednu takvu činjenicu", naveo je Varadi.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.