Vapaj meštana poplavljenog Majdanpeka: Hoće li neko da nam pomogne?!

Izvor: Blic, 19.Apr.2014, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vapaj meštana poplavljenog Majdanpeka: Hoće li neko da nam pomogne?!

Nekoliko desetina kuća u selu Debeli Lug nadomak Majdanpeka je pod vodom. Kiša koja u ovom kraju neprestano pada, prouzrokovala je prolivanje reke Pek.

-Ne pamtim kad je bilo ovako, ovo je strasno. Reka se izlila iz svog korita u toku noći i zatekla nas je nespremne. Poplavljene su nam oranice, ali i mnogo kuća u selu – priča Dobrivoje Kušlić.

Vodena bujica u potpunosti je poplavila kuću Svetolika i Stane Cajkić iz dela sela Debeli Lug pored glavne železničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stanice Majdanpek.

-Kuća je u potpunosti poplavljena, i ovo nije prvi put. Svake godine se meni dešava ovakav problem. Hoće li neko da dođe da nam pomogne i da napokon sredi korito reke koje se stalno izliva – kaže Svetolik Cajkić.

Prema zvaničnim informacijama štaba za vanredne situacije u opštine Majdanpek veći deo opštine pod vodom.

-Pod vodom je nekoliko sela u našom opštini. Upravo se jedan deo predstavnika opštine vratio sa terena iz Rudne Glave, gde smo pomagali meštanima da spasu stoku. Obilazimo sve poplavljene terene, i pomoćićemo najugroženijima – kaže Dejan Škorić, pomoćnik predsednika opštine Majdanpek.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.