Vanredna situacija u Smederevskoj Palanci

Izvor: Radio 021, 06.Mar.2015, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredna situacija u Smederevskoj Palanci

U opštini Smederevska Palanka proglašena je vanredna situacija, ali je reč o predostrožnosti, a ne o direktnoj opasnosti od izlivanja bilo kog vodotoka, saopšteno je danas nakon sednice Kriznog štaba.

"Međutim, padavine su značajno podigle nivo podzemnih voda, a ima i povraćaja vode iz korita Kubršnice i Jasenice u kanale i cevovode, zbog čega je neophodno da na terenu stalno rade pumpe velikog kapaciteta", navedeno je u saopštenju.

Predsednik opštine Smederevska >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Palanka Radoslav Milojičić rekao je da je vanredna situacija uvedena kako bi se podigao nivo odgovornosti nekih republičkih institucija, koje do sada nisu adekvatno reagovale na odluke Štaba za vanredne situacije. On je istakao da u Smederevskoj Palanci ne sme da se ponovi ono što se desilo 1999. i prošle godine.

Predsednik opštine je apelovao na građane da i oni podignu nivo opreznosti, mada, kako je istakao, ne treba očekivati ponavljanje scenarija iz maja prošle godine. "Ovo nisu takve količine padavina. Ali, mi moramo da učinimo sve što je u našoj moći da sprečimo da voda na bilo koji način uđe u naselje. Postavićemo više od 10 pumpi, kako bismo ispumpavali vodu", kazao je Milojičić.

Predsednik opštine je poručio građanima da ostanu mirni i da slušaju uputstva iz Štaba: "Očekujemo da će padavine prestati, a ako se prognoze obistine sigurno nećemo imati vodu u naselju. U ovom trenutku Jasenica, koja se nalazi iznad kote vanredne odbrane, ulazi u stagnaciju, a značajno smanjen i dotok Kubršnice, koja još uvek nije dosegla granicu vanredne odbrane od poplava".

Stanovništvo može da zatraži pomoć Komunalne policije (telefon 064 8449149), Vatrogasne službe (193) ili Službe za obaveštavanje i uzbunjivanje 1985.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.