Izvor: Nezavisne Novine, 30.Avg.2016, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VW snižava cijene i proširuje ponudu u SAD

„Dizelgejt“ nikako da počne da se privodi kraju, a u međuvremenu značajno (negativno) utiče na prodaju Volkswagenovih vozila u Americi.

Samim tim, njemački gigant planira da promijeni situaciju. Naime, prodavcima širom SAD je obećano da će marka proširiti modelnu ponudu i u isto vrijeme sniziti cijene, da bi privukla više kupaca. Alen Braun, predsjednik Volkswagenovog američkog savjeta prodavaca je rekao da će dobiti proizvode koje su tražili, kao i da VW planira >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << redukovanje cijena.

652 VW-ova prodajna salona će dobiti 1,2 milijarde dolara, nezvanična je informacija, a u totalu, VW će isplatiti čak 16,5 milijardi dolara u okviru poravnanja tužbi povodom dizel skandala. Međutim, ta impresivna suma ne uključuje troškove vezane za popravku 562.000 dizel automobila u SAD pogođenih ovim problemom. Čak se još uvijek vodi istraga, tako da može doći do novih tužbi.

Što se tiče šire ponude modela, nisu poznati detalji, koji će se dodatni Volkswagenovi automobili naći u Americi. Očekuje se da to bude novi Passat, Golf će uskoro biti osvježen, pa je logično da bi ta dva modela mogla da odu i „preko bare“. Neki modeli, poput Tiguana sedmosjeda su na čekanju, kao i serijska verzija CrossBlue koncepta, pa još jednog sedmosjeda, koji bi trebalo da ponese naziv Teramont. Pored VW-ovih modela, i Škoda planira povratak na američko tržište, jer je zaštitila nazive Yeti, Octavia, Super, vRS u Zavodu za patente SAD (USPTO).

(NN, vrelegume)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.