Izvor: Blic, 25.Feb.2017, 08:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VRATA NADE "Sanduče za napuštene bebe", kuća u kojoj odbačena deca nalaze SPAS

Jedna stara kuća u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici krije najlepšu, najhumaniju, ali i najtužniju tajnu. Naime, na kući se nalaze posebna vertikalna vrata , a svaki put kad se otvore zvučni signal javlja: ostavljena je beba.

"Vrata nade" je ime humanitarne organizacije koja se bavi zbrinjavanjem ostavljenih beba. Osnovana je pre 17 godina da bi obezbedila sigurno mesto za bebe koje su roditelji napustili. Samo 2016. tamo je ostavljeno 64 bebe, od kojih je 28 usvojeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Ostale bebe su zbrinute i prosleđene u sirotišta, kažu iz organizacije "Vrata nade" koja opstaje zahvaljujući donacijama države i dobronamernih ljudi. Za sada je kroz nju prošlo 1.500 beba, a 12 procenata istih je ostavljeno u vrata koja se nalaze na vratima kuće.

O svom prvom iskustvu kada je beba ostavljena u ovim vratima Prisila Ratsela (33) zaposlena u ovoj organizaciji kaže:

- Beba je bila ostavljena s porukom u kojoj je pisalo: "Volim svoje dete".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.