VODECI-HRVATSKI-ISTORICAR-Da-nas-Srbi-1918.-nisu-spasli-Hrvatska-danas-ne-bi-postojala-

Izvor: medio.rs, 21.Okt.2014, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VODECI-HRVATSKI-ISTORICAR-Da-nas-Srbi-1918.-nisu-spasli-Hrvatska-danas-ne-bi-postojala-

Doktor Tvrtko Jakovina izjavio da su Srbi 1918. godine spasli Hrvate i da Hrvatska nije ušla prvu Jugoslaviju, danas ne bi postojala

Da je Srbija 1915. godine pristala da uzme Slavoniju, BiH, Liku i deo Dalmacije, kao što joj je ponuđeno, danas bi takozvani Hrvati iz Zagreba i Zagorja bili Mađarska provincija, a ostatak katoličkog stanovništva iz Dalmacije, Slavonije, Like i BiH bi bio ono što u stvari i jesu – Srbi katolici!

Ovo je u emisiji "Nedeljom u 2" >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << na Hrvatskoj televiziji izjavio vodeći hrvatski istoričarTvrtko Jakovina.

Doktor Tvrtko Jakovina, priznao je da su Srbi 1918. godine spasli Hrvate. On tvrdi da Hrvatska nije ušla prvu Jugoslaviju, danas ne bi postojala. Jakovina kaže da je još 1915. Srbima bilo ponuđeno da uzmu Slavoniju, BiH, Liku i deo Dalmacije i stvore srpsku državu.

- Istra i drugi deo Dalmacije bio je obećan Italiji. Ono malo Hrvatske, takozvana regija Hrvatska (Zagorje i oko Zagreba) trebalo je da ostane u sklopu Mađarske - kaže Jakovina.

Da je Srbija tad pristala, danas bi takozvani Hrvati iz Zagreba i Zagorja bili Mađarska provincija i relikt prošlosti, a ostatak katoličkog stanovništva iz Dalmacije, Slavonije, Like i BiH bi bio ono što u stvari i jesu – Srbi katolici.

Pogledajte celu emisiju “Nedeljom u 2″.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.