VLADICA ODGOVARA ZBOG UBISTVA ANĐE (3): Nasmejan pred sudom negirao zločin

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Feb.2017, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VLADICA ODGOVARA ZBOG UBISTVA ANĐE (3): Nasmejan pred sudom negirao zločin

Težak zločin

Vladica Rajković (28) iz sela Vratarnice, optužen za silovanje i teško ubistvo devojčice Anđelje Stefanović (3), kao i ubistvo komšinice Dragane Stanković (47), juče je sproveden iz pritvora u Viši sud u Zaječaru, gde je održano pripremno ročište.

Tužilaštvo ga tereti da je 10. jula prošle godine odveo sa proslave Anđeliju, a potom je na lokalnom putu za Zagrađe silovao i ubio udarcima kamenom po glavi. Zločin je potkriven iste večeri >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ubica je uhapšen, da bi sledećeg dana istraga utvrdila da je on ubio i komšinicu.

Rajković je pred sudom negirao zločin, iako je nakon hapšenja sve priznao.

- Iako je u istrazi priznao zločin nad detetom, u sudnici je negirao, što je pokušao da objasni tvrdnjom da su ga u policiji tukli. Ali, obdukcioni nalazi i analize tvrde da je kriv. Da postoji mogućnost, tražili bismo mu smrtnu kaznu jer je zverski silovao dete i rasporio mu međunožje. Ovako, tražićemo maksimalnih 40 godina zatvora – rekla je advokat Maja Atanacković koja zastupa porodicu Stefanović.

Dodala je da je Rajković bio smiren i da nijednog trenutka nije pokazivao kajanje.

Kako kažu prisutni, Rajković je pri dolasku u sudnicu bio miran, čak se bezmao i osmehivao, pred sudom je bio hladan, a pri posnovnom suđenju sagnuo je glavu i skrivao pogled.

Naredno ročište mu je 7. marta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.