Izvor: Vesti-online.com, 01.Sep.2016, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Tuneli kao smrtonosne klopke

Naučnici tvrde da je vožnja kroz tunel dvostruko sigurnija od vožnje na otvorenom i da su strah i nelagodnost kod vozača neosnovani. Međutim, vožnja kroz tunel može biti stresna za starije vozače koji su naveli da im "zidovi i trake smanjuju prostor" i da se osećaju iscrpljeno na izlazu iz tunela.

Na Jutjubu se pojavio snimak koga su postavili Putari Slovačke, a kojim su želeli da skrenu pažnju na to koliko je važno da budemo oprezni prilikom vožnje u tunelu. Oni su >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << na veoma brutalan način prikazali šta se sve dešava ukoliko ne poštujemo saobraćajnu signalizaciju.

Stručnjaci kažu da je glavni preduslov za izbegavanje nesreća u tunelu održavanje dovoljnog rastojanja (minimalno 70 metara) sa vozilom ispred. Takođe, tokom kretanja potrebno je da se striktno pridržavate ograničenja brzine i (još jednom) da obratite pažnju na signalizaciju.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.