(VIDEO) SVAKA ČAST: Nema ruke, ali ima crni pojas, upravlja avionom i svira klavir

Izvor: Kurir, 02.Jul.2015, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SVAKA ČAST: Nema ruke, ali ima crni pojas, upravlja avionom i svira klavir

Džesika Koks (32) nogama obavlja apsolutno sve - vozi auto, piše, kuva, leti, sama se i oblači... Jedino oko čega joj treba pomoć je frizura. Tu 'uskače' suprug

Amerikanka Džesika Koks (32) rođena je bez ruku. Ali to je nije sprečilo da obavlja svakodnevne poslove pa ni da nauči da upravlja avionom. Kao devojčica nosila je prostetičke ruke. Sada se potpuno oslanja na svoje dve zdrave noge. Njima obavlja apsolutno sve.

"Ništa ne može da zameni taktičke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sposobnosti mišića i kostiju, a moje noge tu sposobnost imaju", kaže Džesika.

Pre pet godina postala je prva žena pilot koja je dobila pilotsku dozvolu nakon što je ispit položila nogama. Tim postignućem ušla je u Ginisovu knjigu rekorda. Trebale su joj tri godine, tri različita aviona i instruktora.

Takođe, prva je dobila i crni pojas u tekvondou koji joj je dodelio Američki tekvondo savez. U 30-oj se udala za Patrika Čemberlejna koji joj je bio trener i dokazala da joj fizički invaliditet neće upravljati životom. Auto vozi bez ikakvih pomagala, tipka po tastatiru i svira klavir.

"Ljudi odmah misle da puno toga ne mogu jer nemam ruke. Ali dokazala sam suprotno. U trećoj godini sam trenirala gimnastiku, u šestoj ples. Bavila sam se manekenstvom, s pet sam naučila da plivam, a sa 10 sam počela da idem na treninge tekvondoa. Bavila sam se svim aktivnostima koje možete da zamislite", rekla je.

foto: Jutjub

Suprug joj je u svemu velika podrška. Jedino u čemu treba pomoć je uređivanje kose. "Patrik zna vrlo lepo da mi zaveže visoki rep, napravi punđu i pletenicu".

(Dejli Mejl)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Nema ruke, ali ima crni pojas, svira klavir i pilotira

Izvor: B92, 02.Jul.2015

Amerikanka Džesika Koks (32) rođena je bez ruku. Ipak, to je nije sprečilo da obavlja svakodnevne poslove, pa ni da nauči da upravlja avionom...Kao devojčica nosila je protetičke ruke. Sada se potpuno oslanja na svoje dve zdrave noge. Njima obavlja apsolutno sve...“Ništa ne može zameniti sposobnosti...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.