(VIDEO) SUROVO ODRASTANJE: Ovu decu su odgajile životinje

Izvor: Kurir, 02.Mar.2015, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SUROVO ODRASTANJE: Ovu decu su odgajile životinje

Poznato je da kućni ljubimci mogu da nauče decu dosta o životu. Ipak, u nekim bizarnim okolnostima, životinje su čak naučile decu da prežive.

Deca koja se nalaze u članku bila su u jako lošoj situaciji, napuštena od strane roditelja ili su bila zlostavljana. Sreli su se sa divljim životinjama koje su im spasile život. Umesto da budu žrtve oni postaju neverovatni prijatelji i deo čopora.

U sibirskom gradu Čita, 2009. godine 5-godišnja Nataša pronađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je u zaključanom stanu sa mačkama i psima. Otac i brat su je napustili i ostavili samu sa životinjama. Dete je bilo veoma razdražljivo i komuniciralo je samo lajanjem i mjaukanjem. Do sada nije poznato da li je rehabilitacija devojčice nakon spasavanja uspela, ali su terapeuti čvrsto verovali u to nakon što je pronađena.

2008. godine, 7-godišnji Vanja Judin pronađen je od strane ruskih socijalnih radnika u sobi prepunoj ptica. Očigledno, tamo ga je zatvorila njegova majka koja ga je odgajila kao pernatog ljubimca. Soba je bila u neredu od ptičje hrane i izmeta kada su stigli socijalni radnici. Judin nikada do tada nije razgovarao sa ljudskim bićem i njegova komunikacija zasnivala se na cvrkutanju i mahanjem ruku. Vanja je veći deo života proveo u ustanovi za mentalne bolesti, da bi posle bio prebačen u dom za stara lice i ako je bio mlad.

Belo, poznat kao nigerijski dečak šimpanza, pronađen je 1996. godine kako živi sa porodicom šimpanza. Belo je imao samo dve godine kada je pronađen, a istraživači su sumnjali da ga je u šumi ostavila njegova porodica zbog njegovog mentalnog i fizičkog invaliditeta. Prema ljudima koji su ga pronašli, Belo nije dobro hodao, naime koristio je noge, ali je vukao ruke po zemlji baš kao majmun. Belo je odnesen u sirotište i nije mogao efikasno da komunicira sa drugim ljudima, još uvek se u mnogo stvari ponaša kao šimpanza.

Oksana je napuštena od roditelja kada je imala tri godine. Ostavljena da gladuje i da se smrzne, mlada Oksana pronašla je dom u lokalnoj odgajivačnici pasa. Živela je sa psima tamo 5 godina dok je komšija nije otkrio. Lajala je na policiju kada su stigli da je spasu. Većina njenih manira je potpuno slična psu. Od kada je pronađena pa do sada ona je uglavnom rehabilitovana i živi mirnim životom.

Daniel je možda bolje poznat kao "dečak koza". 1990. godine grupa planinara pronašli su 12-godišnjeg dečaka među stadom koza u planinama Perua. On je preživeo zahvaljujući kozjem mleku, a jeo je bukvalno šta god je mogao tokom 8 godina. Daniel se kretao na sve četiri, što je očvrsnulo njegove šake i stopala i stvorilo se nešto što podseća na kopita. Tim istraživača iz SAD dali su mu ime Daniel, a zaključili su da ne zna ni jedan ljudski jezik, ali mogao je bez problema da komunicira sa kozama iz stada.

Ivan je pobegao od kuće sa samo 4 godine zbog roditelja koji su ga zlostavljali. Prosio je na ulicama za malo hrane, a hranu je delio sa psima lutalicama. U zamenu za hranu, psi su ga čuvali i spasili od smrzavanja na smrt. Posmatrači koji su bili svedoci Ivanovog života sa psima kažu da je on zapravo bio vođa čopora. Policija je privela Ivana koji je lajao, režao i doveli su ga u rehabilitacioni centar nakon 2 godine života na ulici. Danas, Ivan vodi potpuno normalan život, što je zaista izuzetno s obzirom na okolnosti.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.