VIDEO: Ostaci 97 osoba pronađeni nagurani u maloj kući u Kini

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2015, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Ostaci 97 osoba pronađeni nagurani u maloj kući u Kini

U maloj kući u Kini pronađeni su ostaci 97 osoba.

Kuća u kojima su pronađena tela stara je 5000 godina nalazi se u selu na severoistoku Kine. Tela – uglavnom dece i mladih osoba - nagurana su u prostor od 20 kvadratnih metara.

Naselje, danas poznato kao Hamin Manga, potiče iz perioda kada su ljudi živeli u relativno malim naseobinama, lovili i gajili žitarice. U selu su takođe nađeni ostaci grnčarije, oruđe za brušenje, strele i vrhovi kopalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<
Stručnjaci kažu kako je verovatno bila reč o nekoj epidemiji ili nekoj sličnoj katastrofi.

"Hamin Manga je jedno od najbolje očuvanih nalazišta. Problem je što ljudski kosturi koji su do sada otkriveni na severoistoku Kine uglavnom imaju samo lobanje, dok udovi nedostaju. Pronašli smo ih razbacane, izmešane i spaljene", naveli su stručnjaci koji još uvek pokušavaju da saznaju šta se tačno dogodilo ljudima čiji su ostaci pronađeni.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.