(VIDEO) NAPAD NA NEOFAŠISTE: Eksplozija u prostorijama Desnog sektora u Odesi

Izvor: Kurir, 05.Mar.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) NAPAD NA NEOFAŠISTE: Eksplozija u prostorijama Desnog sektora u Odesi

Prethodno su neofašisti upali u jednu kockarnicu i razbili i prostorije i obezbeđenje

ODESA - U zgradi u kojoj je smeštena kancelarija neofašističke stranke Desni sektor u Odesi, na jugu Ukrajine, odjeknula je eksplozija u kojoj nije bilo žrtava, a Ministarstvo unutrašnjih poslova je jutros saopštilo da je moguće da je u pitanju teroristički napad.

"Istražitelji su preliminarno okvalifikovali eksploziju kao teroristički napad", navodi se u saopštenju ministarstva. Policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je navela da u eksploziji niko nije nastradao, prenosi Itar-Tass.

Взрыв у офиса "Правого сектора" в Одессе. http://t.co/uk9ZSrveCu

Lokalni zvaničnici su objavili da je u pitanju eksplozivna naprava kućne izrade i da je jačina eksplozije jednaka kilogramu TNT. Eksplozija se dogodila 30 minuta posle ponoći po lokalnom vremenu u prizemlju trospratne zgrade, gde se nalazi kancelarija Desnog sektora, koja je u Rusiji zabranjena kao teroristička organizacija.

Prvi sprat zgrade je uništen, prozori su popucali do trećeg sprata, kao i na obližnjim kućama.

Украинство: отмудохать "Правый сектор" и кричать "Слава нации! Смерть ворогам!" http://t.co/ShNP2iOLY4 #Одесса #СУГС

Tokom noći u centru Odese se dogodio još jedan incident - nekoliko osoba je povređeno u tuči članova Desnog sektora i obezbeđenja kockarnice, javila je lokalna televizija.

Desni sektor je otvoreno neofašistička stranka, koja je počela kao pokret, a predvodi je Dmitro Jaroš. U stranci je i mnogo kriminalaca, kao što je bio jedan od njenih vođa Aleksandar Muzičko, poznatiji kao Saško Beli, koji je prošle godine mafijaški likvidiran, što je bio ogroman skandal.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.