(VIDEO) Mini-koncert u Knez Mihailovoj: Srbi su željni klasike

Izvor: Kurir, 12.Apr.2014, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Mini-koncert u Knez Mihailovoj: Srbi su željni klasike

Nastup Nenada Čiče i Danila Anđelkovića postao hit na društvenim mrežama

Ulična magija!

Danilu Anđelkoviću, koji već godinama svira violinu u Knez Mihailovoj, tokom uobičajenog nastupa u utorak uveče iznenada se priključio i zapevao operski pevač Nenad Čiča.

Susret dvojice potpunih neznanaca pretvorio se u pravi mini-koncert, kojem je prisustvovalo stotine prolaznika.

Zapevao iz mase

Dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Danilo svirao „Nessun dorma“, a potom puštao sa diska klavirsku pratnju za čuvenu „Vinsku pesmu“, privučen zvucima arije „Travijate“ iz mase je iznenada zapevao Čiča. Zvuci violine su predstavljali Violetu, a Nenad je pevao Alfreda.

Oduševljena publika

- Bio je to spontan i slučajni susret, ali smo mi bili pripremljeni. On je sigurno to često pevao, a ja svirao. Energija te večeri je bila posebna. U trenutku kada sam spuštao gudalo na žice, Nenad je zapevao. Dok smo svirali, atmosfera je bila usijana. I, kako Nenad kaže, mnogo mu se dopao način na koji komuniciram s arijom.

Uz nagovore prijatelja nije mogao da izdrži da ne pusti glas - ispričao je Danilo za Kurir.

Oduševljena publika gromkim aplauzom pozivala je umetnike na bis. Snimak ovog performansa objavljen je ubrzo na društvenim mrežama.

- Naša publika je željna klasične muzike. Na nju ne gleda kao na nešto uobičajeno, već neuobičajeno ali priželjkivano  - kaže Anđelković, koji dodaje da je ostao u kontaktu sa Nenadom.

Danilo Anđelković

PROFESOR KOJI VOLI ULICU

Danilo Anđelković rođen je u Beogradu i studirao je na Muzičkoj akademiji. Radio je kao profesor violine, ali je dao otkaz u školi i nastavio da zabavlja publiku na ulicama širom Evrope. Oženjen je balerinom i otac je dvoje dece.

Nenad Čiča

OD VESLAČA DO OPERSKOG PEVAČA

Nenad Čiča rođen je u Splitu. Završio je DIF i bio prvak SRJ u veslanju. Studira na Muzičkoj akademiji i peva u Narodnom pozorištu. Njegov brat blizanac takođe je pevač. Nenada možete videti u operi „Leteći Holanđanin“.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.