(VIDEO) Izgradio je ogroman dvorac, ali posle 9 godina morao je da ga sruši. Pogledajte zašto

Izvor: Kurir, 18.Apr.2015, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Izgradio je ogroman dvorac, ali posle 9 godina morao je da ga sruši. Pogledajte zašto

Farmer Robert Fidler (66) 2002. u tajnosti je u svom dvorištu izgradio dvorac da bi ga devet godina kasnije, nakon dugotrajnog natezanja na sudu, morao srušiti.

Naime, nakon što ga je 2006. službeno predstavio svetu, ispostavilo se da nema potrebne dozvole.

Fidler se nadao da će iskoristiti rupu u zakonu koja sprečava sprovođenje zakona ako se u najmanje četiri godine niko ne požali na građevinu.

Međutim, iako je pokušao da izbegne sprovođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zakona tako što je kuću, verovali ili ne, pokušao da sakrije uz pomoć bale sena, Fidler je prisiljen da sruši svoj dvorac u roku od 90 dana.

On je pak celu situaciju uporedio s umetnicima koji su prisiljeni da unište svoja dela: "To je kao da Rembrandta zatražiti da uništi neko svoje remek delo. Ali, nemam izbora jer suprotnom ću morati u zatvor".

U svakom slučaju, jednom kad su bale sena sklonjene, krenuli su i problemi, a gradske su vlasti bile nemilosrdne.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.