(VIDEO) FER-PLEJ SE NE ISPLATI: Pomogla povređenoj rivalki da dođe do cilja, pa je diskvalifikovali

Izvor: Kurir, 31.Okt.2014, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) FER-PLEJ SE NE ISPLATI: Pomogla povređenoj rivalki da dođe do cilja, pa je diskvalifikovali

Tigan Monfils je nekoliko desetina metara ispred cilja primetila da je jedna takmičarka pala na travu. Ona joj je pomogla da ustane, a potom je bukvalno vukla rivalku i zajedno sa njom ušla u cilj

VISKONSIN - Američka srednjoškolka Tigan Monfils diskvalifikovana je posle trke na 5 kilometara u Viskonsinu, jer je uoči finiša pomogla jednoj od takmičarki i praktično je uvukla u cilj.

Tigan je nekoliko desetina metara ispred cilja primetila da je jedna takmičarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pala na travu. Ona joj je pomogla da ustane, a potom je bukvalno vukla rivalku i zajedno sa njom ušla u cilj. Ovaj potez pozdravili su svi navijači pored staze, a sudije su potom obe takmičarke diskvalifikovali.

"Otišao sam do sudija i oni su potvrdili da je Monfils diskvalifikovana, jer je pomogla drugoj takmičarki. Objasnili su da su ponosni na ono što je uradila, ali su dodali da su pravila jasna", izjavio je trener Stiv Stomberg.

Druge takmičarke nisu želele da pomognu izmorenoj takmičarki, koja je na kraju završila u bolnici, a samo joj je pomogla Tigan Monfils.

"Znam da ne smem da pomažem drugoj takmičarki. U tom trenutku nisam razmišljala o diskvalifikaciji, već samo o tome da bi trebalo da joj pomognem da završi trku", navela je Monfils.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.