(VIDEO) Evo kako se pravi domaća testenina

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) Evo kako se pravi domaća testenina

Neka domaća testenina bude vaš kulinarski adut

Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa

Ako uživate u pripremi paste, neka vam recept za domaću testeninu bude uvek pri ruci.

Na radnu površinu stavite 250 grama brašna, pa u sredini napravite udubljenje. U udubljenje zatim dodajte dva jaja, kašičicu soli i kašičicu ulja. Viljuškom ulupajte jaja, dodajući okolno brašno. Kada smesa postane previše gusta da se meša viljuškom, zamesite je dobro >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rukama. Kada dobijete čvrstu, glatku loptu od testa, prekrijte je plastičnom folijom i ostavite u zatvorenoj posudi 15 minuta.

Testo zatim podelite na dva dela i razvucite po pobrašnjenoj površini. Trudite se da razvučete testo u  obliku pravougaonika, kako bi vam kasnije bilo lakše za sečenje. Nastavite da razvlačite i okrećete testo dok ne postane veoma tanko. Tokom razvlačenja testa nanosite brašno sa svake strane.

Veoma oštrim nožem isecite pastu na željenu debljinu. Testeninu možete oblikovati i tako što testo blago urolate i isečete valjak po širini.

Isto uradite i sa drugom polovinom testa.

Testeninu možete odmah pripremiti tako što ćete je skuvati u slanoj vodi.

Ako želite da je upotrebite kasnije, rezanca rasporedite na ofinger i okačitie da se suše. Kada je testenina osušena, stavite je u kesu ili posudu i koristite po potrebi.

Pogledajte video za detaljnija uputstva.



SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:

Kako da napravite grčki jogurt

Očistite rernu bez upotrebe hemikalija

5 recepata za kolače koji se ne peku

Brze knedle sa šljivama

Originalni bolonjeze sos

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.