(VIDEO) DOBRO MU VRATILI DOBRIM: Sik Samarićanin dobio nameštaj jer je život deteta stavio ispred pr

Izvor: Kurir, 25.Maj.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) DOBRO MU VRATILI DOBRIM: Sik Samarićanin dobio nameštaj jer je život deteta stavio ispred pr

Harman Sing je dobio nameštaj od biznismena kog je dirnulo to što je mladi sik skinuo turban, što mu vera strogo zabranjuje, da pomogne povređenom detetu

OKLEND - Harman Sing (22), sik koji je prekršio verski tabu i skinuo turban da bi pomogao dečaku kog je udario auto, dobio je nameštaj od lokalnog biznismena kojeg je ovaj divan ljudski gest dirnuo u srce.

Mladić nije mogao da sakrije suze kad su mu se na pragu pojavili predstavnici kompanije "Big Save Furniture >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << chain" s nameštajem.

Harman dotad nije ni imao nameštaj, samo dve-tri plastične stolice i sto, a spavao je na dušeku na podu.

Harman Sing je postao svetski poznat kao Sik Samarićanin kad je 15. maja baš ispred njegove kuće u Oklendu auto udario malog Dejdžana Pahiju. Mladić je istrčao, pritrčao detetu i bez oklevanja prekršio strogo religijsko pravilo: skinuo je turban sa glave. Zatim ga je podmetnuo pod glavu povređenog deteta.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

DOBRA KARMA Građani priredili veliko iznenađenje siku koji je izabrao humanost pre religije

Izvor: Blic, 25.Maj.2015

Dvadesetdvogodišnji sik Harman Sing, koji je dirnuo ceo svet kada je skinuo turban da bi zamotao glavu dečaka koga su u Novom Zelandu udarila kola, dobio je nagradu za ovaj humani čin pošto mu je lokalna prodavnica poklonila nameštaj za njegov skromno opremljen stan...Sing, koji je živi u Oklandu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.