(VIDEO) 7 MINUTA DO OSLOBAĐANJA STRESA: Dok gledate ovaj video, potpuno ćete se opustiti

Izvor: Kurir, 30.Jun.2015, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) 7 MINUTA DO OSLOBAĐANJA STRESA: Dok gledate ovaj video, potpuno ćete se opustiti

Stručnjaci iz područja medicine, psihologije, prirodne i muzičke  terapije tvrde kako su zajedničkim snagama uspeli da snime film koji će vas opustiti i barem nakratko umanjiti negativne posledice stresa.

Gledaoci koji su učestvovali u eksperimentu tvrde kako posebno odabrani kadrovi, u kombinaciji s muzikom i prirodnim zvukovima - imaju neverovatan efekat.

Stručnjaci su potvrdili kako postoje velike razlike u tome kako se osećamo kad se krećemo po vodi, vidimo sunce >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ili trčimo ulicama grada. Jedan od glavnih saveta bio je kako bi se ljudi prvo trebali osećati sigurno. Bitno je postići tempo približan tempu otkucaja srca i zatim ga polagano smanjivati.

Kad su snimili film, prikazali su ga grupi zaposlenih ljudi. Tokom filma pratile su se njihove reakcije i otkucaji srca. U 7 minuta gledanja filma publici se puls usporio za 10 odsto, a nekima i 25 odsto. Gledaoci su izjavili da su dobili osećaj unutrašnjeg mira i kako im je film bio ugodno iskustvo.

Film je snimljen u Danskoj, na zapadnoj obali Zealanda te je postao najbolja reklama za ovo turističko mesto. Pogledajte video i uživajte u opuštajućem efektu koji će vam dobro doći:

(avaz.ba)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Stručnjaci tvrde da će vas ovaj filmić osloboditi od stresa

Izvor: Lepota i zdravlje, 01.Jul.2015, 16:04

Stručnjaci iz područja medicine, psihologije, prirodne i muzičke terapije tvrde kako su zajedničkim snagama uspeli da snime film koji će vas opustiti i barem nakratko umanjiti negativne posledice stresa. Foto: youtube/screenshot Kadrovi šuma, plaže, izlazaka i zalazaka sunca deluju toliko opuštajuće...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.