(VIDEO) 3 godine je živeo u kartonskoj kutiji, a onda se setio računa u banci...

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015, 14:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) 3 godine je živeo u kartonskoj kutiji, a onda se setio računa u banci...

Džon je živio tri godine na ulici pošto su mu ukrali lične dokumente, a onda se setio svoj bankovni račun na kojeg je potpuno zaboravio, a gdeje imao sasvim dovoljno novca

Džon Helinski, 62-godišnji Amerikanac, živeo je u kartonskoj kutiji pored autobuske stanice u Tampi. Život mu se toliko izmenio da je postao uveren da je "nevidljiv". Spavao je ispod klupa u parkovima i nekako uspevao da preživi.

Bankovni račun je otkriven kada su policija i socijalni >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << radnici pokušali da pronađu privremeni smeštaj za Džona , inače rođenog u Poljskoj, u jednom od prihvatilišta.

Službama su bile potrebne njegove podatke za identifikaciju, a informacije o računu su se pojavile kada su tražili njegov datum ruđenja. Banka u kojoj je imao račun je tokom restrukturiranja promenila ime, olakšavajući Helinskome da zaboravi da je uopše otvorio račun.

Helinski je pretpostavio da je ostao bez svega, ali redovno je dobijao socijalnu pomoć koja se nagomilala i omogućila mu da stavi zalog za kuću.

"Obojica smo ostali šokirani kada smo videli iznos. Nismo znali šta da kažemo", ispričao je policajac koji je pomagao Džonu u identifikaciji.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.