(VIDEO 18+) KONAČNO ISTINA: Policajci ipak streljali bolesnog crnca beskućnika!

Izvor: Kurir, 30.Okt.2014, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO 18+) KONAČNO ISTINA: Policajci ipak streljali bolesnog crnca beskućnika!

Prvi put se pojavio snimak kako osam policajaca puca u crnog beskućnika koji drži perorez. Policajci nisu krivično gonjeni jer su dosad tvrdili da su pucali jer je naoružani čovek predstavljao pretnju!

SAGINO - Konačno je objavljen video-snimak slučaja koji je pre dve godine digao Ameriku na noge: lepo se vidi kako su osmorica američkih policajaca ispalila čak 46 hitaca iz vatrenog oružja u bolesnog beskućnika Miltona Hola, koji je u rukama držao običan perorez. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Ovaj slučaj dogodio se 2012. u Saginu u američkoj saveznoj državi Mičigen. Beskućnika Hola (49), koji je bolovao od mentalnog poremećaja, na parkingu tržnog centra okružila su osmorica policajaca. Hol je tuda često tumarao i baš malo pre se posvađao s jednim prodavcem, pa je išao preko parkinga s perorezom u rukama. Počeo je da se svađa i sa policajcima i nije hteo da spusti perorez na pod, a u tom trenutku svih osam do zuba naoružanih čuvara zakona otvara vatru na nesrećnika.

Trenutak kad Milton Hol pada pod policijskom paljbom (Foto: Printscreen YouTube)

Sve je snimio slučajni prolaznik koji se potpuno zaprepastio. Na snimku se čuje kako u šoku izgovara "zašto su ga upucali toliko puta?".

Zatim su policajci prišli Holu, koji je nepomično ležao na asfaltu sa 14 metaka u telu, grubo stavili lisice na beskućnikove beživotne ruke, a zatim počeli da ga vuku po ulici. Pri tome ga je jedan policajac šutnuo nogom u leđa.

Ubistvo Miltona Hola, inače Afroamerikanca, izazvala je tada opštu pobunu u javnosti, posebno među crncima. Javnost je tražila da osmorica policajaca belaca koji su ga ubili budu krivično gonjeni, ali okružni tužilac je odbio da to uradi i prihvatio je opravdanje da je upotreba smrtonosne sile bila neophodna jer je Hol predstavljao pretnju.

Džuel Hol: To je bilo ubistvo koje je izvršio streljački vod u uniformama (Foto: Printscreen YouTube)

Njegova majka Džuel Hol izjavila je da njen sin nije bio nasilan i da je to "ubistvo koje je izvršio streljački vod u uniformama".

Američki pokret za građanska prava je tek sada objavio brutalni video-snimak Holovog ubistva.

"Krv mu je tekla po ulici kao voda. On uopšte nije predstavljao pretnju, zaboga, u ruci je imao mali perorez", rekla je sada njegova majka.

Gospođa Hall i druge porodice žrtava policijske brutalnosti sarađuju u kampanji u kojoj traže da se promene zakoni koji policiji omogućavju upotrebu smrtonosne sile.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.