VEROVALA U SEBE: Zvali su me nakaza, a sad sam top-model

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEROVALA U SEBE: Zvali su me nakaza, a sad sam top-model

Ova izuzetna devojka ne želi da se preda i uprkos tome što nema ni kosu ni zube gradi karijeru veoma uspešne manekenke

- Odlučila sam da razbijem stereotipe i da pomerim granice modne industrije - kaže Melani Gajdos (27), manekenka iz Njujorka.

Naime, ona od rođenja boluje od ektodermalne displazije, genetskog stanja koje uzrokuje nedostatak dlaka, znojnih žlezda, zuba, oslabljen vid, deformaciju nokatne ploče i suvu i pigmentisanu kožu. Iako izgledom potpuno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << odstupa od standardnih modela, Melani veruje da je ovo sjajan način da iskoristi svoju različitost. Mnogi joj se dive zbog hrabrosti, ali, nažalost, ima i onih koji joj upućuju najgore komentare i kritike.

- Još od detinjstva me maltretiraju i vređaju zbog izgleda, ali kamera mi je pomogla da izgradim samopouzdanje. Sa otprilike 16 godina bila sam u teškoj depresiji, čak sam razmišljala i o samoubistvu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.