VELIKA PLJAČKA U HRVATSKOJ: Prestravljeni turisti plakali i bežali iz hotela

Izvor: Kurir, 04.Avg.2015, 21:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA PLJAČKA U HRVATSKOJ: Prestravljeni turisti plakali i bežali iz hotela

Dvojica muškaraca dovezla su se na motociklima i pored šokiranih turista odneli više hiljada evra. Znali su u kom trenutku u hotelu ima najviše novca

POREČ - Gde su pare? Gde su pare?, vikala su dvojica maskiranih pljačkaša preplašenim radnicima sa recepcije porečkog hotela Materada.

Sve do tog trenutka bilo je to mirno, nedeljno veče u istarskom turističkom biseru. Nekoliko desetina turista, koji su se spremali za večernji izlazak u grad, bili su u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << recepcije. Idilu je prekinuo dolazak dvojice muškaraca na motociklima nešto pre 22 sata. Maskirani potkapama s prorezima za oči i naoružani pištoljima upali su u hotel.

Prestravljeni turisti počeli su da vrište i da beže iz hotela.

Brutalno pretukli obezbeđenje

Sve to nije nimalo omelo pljačkaše koji su jednog čuvara srušili na pod i brutalno počeli da šutiraju. Drugi čuvar je za to vreme uspeo da pobegne na stepenice nasuprot recepcije i iz zaklona obavesti policiju o pljački.

Razbojnici su u hotelu napravili pravi dar-mar pre nego što su pobegli s novcem. Dvojica radnika poklekla su pred pretnjom vatrenim oružjem i pljačkašima predala svu zaradu iz blagajne na recepciji.

Navodno je reč o nekoliko hiljada evra. Nekoliko minuta kasnije razbojnici su pobegli u nepoznatom smeru. Pre izlaska na pod su srušili čuvara. Jedan od recepcionara prilikom pljačke lakše je povređen, kao i čuvar koga su brutalno pretukli na podu.

- Tragamo za dvojicom počinilaca koji su oko 21.45 sati u jednom hotelu ukrali zasad neutvrđeni iznos novca - šturo je saopštila Nataša Vitasović iz istarske policije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.