VELIKA KAO DVA FUDBALSKA TERENA Ova gigajahta je najveca na svetu pogodite koliko kosta

Izvor: medio.rs, 27.Maj.2015, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA KAO DVA FUDBALSKA TERENA Ova gigajahta je najveca na svetu pogodite koliko kosta

U vlasništvu je predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, ima 70 članova osoblja, dva helikoptera, tri čamca i mini podmornicu

Ova “gigajahta” je veličine dva fudbalska terena, ima devet paluba i košta neverovatnih 770 miliona dolara. Ovo je najveća jahta na svetu, duža je za čak 40 metara od ostalih i može da poraste 27 metara iznad vode.

Trenutno je u vlasništvu predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata, i nosi naziv “Azam”. Brod dužine 200 metara >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << je plasiran od strane “4yacht”, brokerske kuće sa sedištem na Floridi.

Foto: 4yaht.com

Završena je 2010. godine, i veća je čak i od Abramovićeve gigajahte. Ima 70 članova osoblja, dva helikoptera, tri čamca i mini-podmornicu.

Foto: 4yaht.com

Sa 94.000 konjskih snaga ovaj brod može da dostigne brzinu više od 30 čvorova.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.