VELIKA BRUKA: Hrvati zabranili pomen ubijenim Srbima

Izvor: Kurir, 25.Okt.2014, 06:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKA BRUKA: Hrvati zabranili pomen ubijenim Srbima

BEOGRAD - Na mestu pravoslavne crkve u Glini u kojoj su ustaše krajem jula i početkom avgusta 1941. ubile više od 1.700 Srba više neće biti dozvoljeno odavanje pošte žrtvama tog zločina.

Takvu odluku je pre nekoliko dana, većinom glasova svih većnika hrvatske nacionalnosti, izglasalo Opštinsko veće Gline, čime je dovelo do apsurda zločin i mesto na kojem je izvršen, prenosi portal Vesti.

Istoričar i publicista Slavko Goldštajn u svom apelu je, podržavajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << tu inicijativu, napisao da je „u Hrvatskoj učinjeno mnogo masovnih zločina, ali da nigde nijedno mesto zločina, kao u Glini, nije obeleženo s toliko cinizma koji vređa žrtve, njihove porodice, sunarodnike i celo hrvatsko društvo“.

(B. K.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

VELIKA-BRUKA-Hrvati-zabranili-pomen-ubijenim-Srbima

Izvor: medio.rs, 25.Okt.2014

Takvu odluku je pre nekoliko dana, većinom glasova svih većnika hrvatske nacionalnosti, izglasalo Opštinsko veće Gline, čime je dovelo do apsurda zločin i mesto na kojem je izvršen

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.