VEČITA DILEMA: Kako reći prijateljici da je dečko vara

Izvor: Kurir, 02.Jul.2015, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VEČITA DILEMA: Kako reći prijateljici da je dečko vara

Tajne se uvek otkriju, a neverstva se ponekad oproste i prevaziđu, a vaše je pre svega, da prijateljicu tešite i pružite joj podršku u onome što je odlučila

Kad je dečko naše prijateljice viđen u sumnjivom društvu, ili zatečen u eksplicitnom prevarantskom ponašanju, a to nismo videle lično, nego smo saznale od nekog ko je možda, prenoseći informaciju oprezno pitao a da li je ona tvoja prijateljica još sa onim dečkom, a vi ste oprezno rekli koliko ja znam jeste, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << što pitaš, nakon čega sledi oprezno pa učinilo mi se da sam ga videla sa onom…ali možda mi se učinilo, samo što mi se još jednom učinilo da sam videla kako je dovozi kući, ali možda mi se učinilo, alarm se uključio i pišti li pišti, iako informacija dozvoljava mogućnost greške.

Ukoliko odmah ne pozovete prijateljicu i ispričate joj šta se nekome učinilo, krenuli ste klizavom stazom balansiranja, na kojoj će vas glava brzo zaboleti. I nastaviće da vas boli sve jače.

Jer, prijateljica će pre ili kasnije saznati. A pre ili kasnije će saznati i da ste vi imali neke upozoravajuće informacije koje joj niste preneli, pa ćete morati da objašnjavate zašto ste joj to prećutali.

Ali, i ako joj odmah kažete, ona će se možda prosto naljutiti što joj ogovarate dečka sa tamo nekim i ta ljutnja zbog rekla-kazala u kome ste tako neoprezno učestvovale (iako ste vi sigurne da je sve bilo veoma oprezno) skrenuće joj pažnju sa pomisli da joj je dečko neveran. Uostalom, možda ona uopšte ne želi sa tim da se suočava ni na koji način i ne želi da zna ništa što će joj smetati.

Vi svakako poznajete svoju prijateljicu i možete da pretpostavite kako će reagovati i da li je destruktivnije da joj kažete ili da joj ne kažete, ali što više odugovlačite, situacija je sve delikatnija, a vi ste sve umešaniji.

Rekli, ne rekli, bićete grbavi, ovako ili onako.

Znam neke situacije u kojima su prijateljice većale o tome šta, kako i da li da kažu svojoj prijateljici, čijeg je dečka jedna od njih lično videla u nepriličnim okolnostima. Pa su odlučile da joj kažu, a ona ih je sve isprozivala i izgrdila kao da su obične tračare, ljubomorne na njenu sreću, tako da su ostale načisto paf!

Prošle su godine, ona se udala za tog čoveka i rodila mu decu, a sa prijateljicama lagano zahladnela odnose i udaljila se od njih.

Možda je ta žena zaključila da nije pametno imati prijateljice, ako hoće da nastavi da bude srećna sa svojim čovekom. Možda je osećala da mora da izabere kome će biti odana, ne želeći da njegovu odanost dovodi u pitanje ni na koji način.

Dakle, nema načina da donesete pravilnu odluku i zauzmete ispravan stav. Šta god učinili ili ne učinili, tojest, rekli ili ne, suočićete se sa neprijatnošću, imaćete zadršku u odnosu na prijateljicu od koje krijete nešto što se tiče nje, ili ćete poneti odgovornost za to što ste baš vi donosilac loših vesti, zbog kojih će se njen život možda promeniti.

Ako ste inače otvoreni i neposredni, verovatno ćete odmah svojoj prijateljici rekli šta ste čuli, videli ili posumnjali, pa šta bude.

Ako ste taktičar, možda ćete odlučiti da sačekate da to sazna od nekog drugog, pa ćete joj potvrditi kad vas pozove da se požali i objasniti da niste bili sigurni, da je to stvar u koju niste hteli da se umešate i da nije vaše da joj skrećete pažnju na ponašanje njenog momka.

Ako je to vaš stav, možda i prođe, zbog autentičnosti.

Uostalom, tajne se uvek otkriju, a neverstva se ponekad oproste i prevaziđu, a vaše je pre svega, da prijateljicu tešite i pružite joj podršku u onome što je odlučila.

(zena.tvbest)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.