VB šalje 20 dronova za borbu protiv ID

Izvor: B92, 04.Okt.2015, 22:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VB šalje 20 dronova za borbu protiv ID

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da će Velika Britanija uputiti 20 bespilotnih letelica kako bi se pojačala borba protiv džihadista Islamske države.

Kameron je rekao da će sirijsko pitanje biti jedna od tema godišnjeg kongresa vladajuće Konzervativne stranke, koji počinje u Mančesteru.

Britanski premijer je juče ocenio da ruski vazdušni napadi u Siriji samo "pomažu" sirijskom predsedniku Bašaru el Asadu za kojeg je rekao da je "kasapin" i da se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situacija na terenu zbog toga dodatno pogoršava.

"Očigledno je da Rusija ne pravi razliku između Islamske države i legitimne sirijske opozicije. Tako da Rusija podržava Asada 'kasapina' i samo pogoršava situaciju", rekao je Kameron.

Velika Britanija je član međunarodne koalicije predvođene SAD, koja bombarduje položaje islamista u Siriji i Iraku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.