VATIKAN SE BOJI NAPADA NA PAPU FRANJU: Albanci dronom mogu da bace i 2 kg eksploziva!

Izvor: Kurir, 21.Nov.2014, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VATIKAN SE BOJI NAPADA NA PAPU FRANJU: Albanci dronom mogu da bace i 2 kg eksploziva!

Dovoljno da letelica može da nosi solidnu bombu i da njom može da se upravlja s pola kilometra, pa da ubije papu Franju

RIM - Ljudi zaduženi za bezbednost poglavara Rimokatoličke crkve strahuju da bi neki verski zaluđenik mogao da ga ubije dronom kao što je onaj koji su albanski navijači pustili nad stadionom u Beogradu.

Pripadnici papinog obezbeđenja kažu da se ne boje terorističkih organizacija Al Kaide ili ISIL, iako je potonja najavila da se neće smiriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dok ne doše "pod rimsku maslinu”, nego nezavisnih zaluđenika željnih da se upišu u mučenike ili da ih istorija zapamti makar kao zločince.

Bezbednjaci kažu da običan dron može da ugrozi papu dok, na primer, sredom na Trgu Svetog Petra u Vatikanu izlazi među okupljene vernike. Dovoljno je da dron može da ponese težinu od dva kilograma, koliko je teška solidna bomba, i da njim može precizcno da se upravlja s udaljenosti od pola kilometra.

Plašili su se da bi neki manijak mogao da napadne papu tokom njegove posete Albaniji, ali pravi strah u kosti uterao im je dron sa albanskom zastavom nad stadionom Partizana u Beogradu, pa su jedva ubedili papu Franju da odustane od namere da na povratku iz Koreje svrati u Kurdistan i odande uputi apel protiv ubijanja u Božje ime.

Telohranitelji bi papu najradije smestili u izolaciju Apostolske palate, kad već ne mogu u podzemni bunker Tajnog arhiva. Službe bezbednosti ionako žive u panici zbog pape, koji voli slobodu kretanja; užasavaju se što on neće da koristi blindirani papamobil ili neku blindiranu limuzinu, a jedva su ga sprečili da ne šeta po rimskim ulicama.

(Jutarnji.hr)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.