VANREDNO U NS: U tri smene dok traju problemi s padavinama

Izvor: Kurir, 26.Maj.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNO U NS: U tri smene dok traju problemi s padavinama

NOVI SAD - Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada odlučio je danas da punim intenzitetom nastavi rad, kako bi u koordiniranoj akciji svih nadležnih službi što pre bile sanirane posledice padavina koje su pogodile grad. Na sednici, kojom je predsedavao gradonačelnik Miloš Vučević, donet je zaključak da se koordiniranim radom svih službi i preduzeća dovede do što bržeg vraćanja ugroženih površina u prvobitno stanje, to jest da se što pre saniraju posledice jakih padavina koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su pogodile područje Novog Sada, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Štab je doneo odluku da nastavi sa istim intenzitetom rada, punim kapacitetom u tri smene, dok se ne reše svi problemi izazvani uličnim bujicama prouzrokovanim jakim padavinama. Na sednici Štaba, između ostalog, konstatovano je da su sve službe i svi raspoloživi kapaciteti javnih, javno - komunalnih i drugih preduzeća i dalje na terenu, kao i to da predstavnici vodoprivrednog preduzeća "Šajkaška" nisu prisustvovali sednici Gradskog štaba, iako je većina poslova iz njihove nadležnosti.

"Tokom protekla 24 časa nadležne ekipe su izlazile, i izlaze, na sve pozive građana kojima su objekti i imovina ugroženi zbog obimnih padavina. Najteža situacija je u Kovilju i u Sečanjskoj ulici u Novom Sadu", kaže se u saopštenju. Na sednici je zaključeno i to da će u svim objektima, kako se budu stvarali uslovi, biti izvršena dezinfekcija i dezinsekcija, a da građani i sami mogu da se obrate preduzeću "Ciklonizacija", koje je specijalizovano za te poslove. Građevinska inspekcija, kako je rečeno na sednici Štaba za vanredne situacije, izlazi na teren gde god se voda povukla, i gde je moguće vršiti procenu štete, a Grad razmatra načine na koje može da pomogne građanima u sanaciji.

Članovi Štaba su obavešteni da se, prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, danas i sutra očekuju slabije padavine, a potom sledi razvedravanje, tako da ne bi trebalo da bude dodatnih problema. "Sve relevantne službe i preduzeća rade 24 sata, a takođe su konstantno 24 sata otvorene sve važne telefonske linije. Građani koji imaju probleme prouzrokovane padavinama mogu se javiti Sektoru za vanredne situacije - Vatrogasna brigada Novi Sad na broj telefona: 021/527- 888 i Gradskom štabu na brojeve 021/480-7758 ili 021/480-7789".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.