VANREDNA SITUACIJA Požarevac kao Venecija

Izvor: Blic, 31.Jul.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VANREDNA SITUACIJA Požarevac kao Venecija

Štab za vanredne situacije grada Požarevca, zbog problema prouzrokovanih obilnim padavinama, doneo je odluku o proglašenju vanredne situacije na delu teritorije grada Požarevca i to: grad Požarevac, Kostolac i sela: Ćirikovac, Klenovnik, Stari Kostolac, Drmno, Kličevac i Rečica.

Zbog izuzetno jake i obilne kiše koja je dugo padala, Štab za vanredne situacije grada Požarevca saopštio je da je došlo do problema na mnogim saobraćajnicama, u javnim ustanovama i preduzećima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kao i u individualnim

Pročitajte još Opština Topola zbog nevremena proglasila vanrednu situaciju VODA OPET PRETI Kostolac ugrožen, u Požarevcu i Topoli vanredna situacija

objektima.

Velika količina vode teče ulicama grada, građani iz svojih podruma i dvorišta ispumpavaju vodu, a ugrožene su i neke od gradskih javnih ustanova. Kiša ne prestaje u Požarevcu više od 14 sati.

Obilna kiša koja je padala tokom cele noći, izazvala je plavljenje stambenih i javnih objekata, kaže Bojan Mitić iz Vatrogasne službe. Saobraćaj se odvija pod otežanim uslovima.

Stvorene bujične poplave ugrozile su podrumske prostore i suturene stambenih zgrada, izjavio je Bojan Mitić, šef Vatrogasno-spasilačke jedinice.

Po njegovim rečima je ugroženo nekoliko javnih objekata kao što su Viši sud, Doma zdravlja i Centralna apoteka.

-Tri ekipe su na terenu i maksimalno su angažovane, kako bi se normalizovao život naših sugrađana - kaže Mitić.

Saobraćaj se u Požarevcu odvija otežano. U pojedinim ulicama je nivo zadržane vode dostigao od 15 do 20 centimetara. Autobuski saobraćaj na putu Požarevac-Kostolac je potpuno obustavljen. U samom centru Požarevca poplavljene su četiri trafo-stanice. Ekipe Elektromorave i Vatrogasno-spasilačke jedinice Požarevac su na terenu i pumpama ispumpavaju vodu iz trafo-stanica. Kada se voda iscrpi biće uključena elekrična energija, kažu iz Elektromorave.

Apel Policijske službe Požarevac je izbegavati sledeće deonice puta: Moše Pijade (kod semafora), Jug Bogdanovu (kod pijace), Bulevar, put Požarevac-Kostolac, centar i pojedine ulice u Kostolcu, potvrdila je portparol PU, Jasmina Tišma.

Pripadnici policije kao i ekipe Komunalnog preduzeća i Vatrogasne službe su na terenu i rade na sanaciji ovog problema.

Pozivaju se građani da bez preke potrebe, za sada, ne polaze na put i povećaju pažnju prilokom praćenja stanja. Štab koji i dalje stalno zaseda, upozorava građane i druge nadležne subjekte da redovno prate naredna saopštenja i ponašaju se prema datim uputstvima. Informacije se mogu dobiti na brojeve telefona: 539-663 i 539-602.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.