Izvor: Nezavisne Novine, 29.Avg.2016, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uživali u ljepotama Francuske i druženju

BANJALUKA - Zbog velikog zalaganja na promociji francuskog jezika osam učenika banjalučke Gimnazije zajedno sa vršnjacima iz Španije, Češke i Francuske učestvovalo je u omladinskom kampu u Francuskoj, a to im je bilo nagradno putovanje koje će, kažu, zauvijek pamtiti.

Nikolina Makivić, profesorica francuskog jezika u Gimnaziji, kaže da su učenici ove škole nagrađeni putovanjem u Francusku zbog aktivnog učešća u raznim manifestacijama i projektima.

"Naši >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << učenici su učestvovali na manifestaciji 'Dani frankofonije', te su zbog iznimnog zalaganja na promociji francuskog jezika nagrađeni ovim putovanjem od strane banjalučke filijale Francuskog instituta", kaže ona.

Makivićeva navodi da se radi o projektu "Erasmus plus", koji organizuje razmjenu za srednjoškolce. Kamp je trajao od 5. do 21. avgusta u francuskom gradu Marsilak Lanvile, regija Šarent.

"Naši učenici su radili na pripremi predstave u jednom francuskom gradu, zatim su učestvovali u raznim radionicama i aktivnostima, poput obilazaka pećina. Neki su se oprobali u avanturističkim sportovima, dok su neki posjetili obalu Atlantskog okeana", rekla je Makivićeva.

Dodala je da je skoro sve troškove kampa snosio "Erasmus plus" program, dok su jedan manji dio troškova putovanja snosili sami učenici.

Nikolina Rakić, učenica četvrtog razreda gimnazije, ističe da je u Francuskoj stekla nova iskustva i poznanstva.

"Ovo iskustvo nećemo nikada zaboraviti. Pored brojnih aktivnosti, kao što je organizacija predstave, imali smo i sporedne aktivnosti, kao što su obilasci francuskih gradova i rijeka, sportske aktivnosti, susreti i druženja sa drugim kampovima iz drugih mjesta", rekla je Rakićeva.

Mirjana Kecman, učenica trećeg razreda gimnazije, kaže da joj se najviše dopao odlazak u grad La Rošel.

"Tamo smo posjetili predivan akvarijum. Imali smo dosta slobodnog vremena kako za kupovinu, tako i za obilazak grada. Takođe smo se kupali u Atlantskom okeanu", rekla je Kecmanova.

Dunja Glišić, učenica četvrtog razreda, kaže da im je svaki dan bio ispunjen.

"Predstavnici iz svake zemlje su imali su po jedan svoj dan gdje su nam predstavljali svoju kulturu i tradiciju", dodala je Glišićeva.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.