Izvor: Večernje novosti, 10.Okt.2015, 00:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Užice proslavilo 686. rođendan

UŽICE - Užice je danas obeležilo 686 godina od prvog pominjanja u dubrovačkim spisima 1329. godine. Tim povodom održana je svečana sednica Skupštine grada, na kojoj su dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama, a kojoj su prisustvovali ministri Vlade Srbije Bratislav Gašić, Nikola Selaković i Vanja Udovičić. “Užice ima čvrstu podršku Vlade Srbije, koja je pomogla da se reši problem vodosnabdevanja, a pomoćiće i da se izvrši rekonstrukcija Fabrike vode >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u Užicu, koja treba da počne do kraja godine”, izjavio je ministar odbrane Bratislav Gašić večeras na svečanoj sednici Skupštine Užica povodom Dana grada. Gašić je rekao i da je Vlada Srbije spremna, i pored propusta koji su u prethodnom periodu napravljeni i zbog kojih je izgubljena donacija EU od 15,2 miliona evra za izgradnju postrojenja za preradu otpadnih voda u Užicu, da zajedno sa sadašnjim rukovodstvom nađe novo rešenje kako bi se ovaj projekat realizovao u najkraćem mogućem roku. Gašić je u obraćanju Užičanima poručio da će ovaj grad ipak ostati bez integrisanog univerziteta. “Mala Srbija ne može da ima toliko univerzitetskih centara koliko bi lokalne samouprave želele. Zato se manje sredine moraju priključiti postojećim univerzitetskim centrima i tako privući studente u svoje gradove “, poručio je Gašić. Na proslavi 686 godina Užica gradonačelnik Tihomir Petković podsetio je na rezultate u poslednjih godinu dana. “Nastavljeni su radovi na izgradnji vrtića na Pori, sportske hale u Krčagovu, rekonstruisan je spomen dom na Kadinjači, započeta rekonstrukcija dečjeg odmarališta Golija na Zlatiboru. Do kraja godine počeće radovi na izgradnji nove zgrade Privrednog i Prekršajnog suda, kao i rekonstrukcija i dogradnja Fabrike vode“, naveo je Petković. Sve investicije omogućene su, pored pomoći Vlade Srbije i, po rečima Petkovića, duplim smanjenjem dugovanja grada, postignutim uštedama na svim nivoima u lokalnoj samoupravi. Povodom Dana Užica gradsku povelju dobili su Impol Seval -Valjaonica aluminijuma iz Sevojna, književnik Slobodan Radović i glumac Ivan Bosiljčić. Plakete su dodeljene istoričaru Radivoju Papiću, doktoru Goranu Pušičiću i osnovnoj školi "Stari grad" i ženskom centru Užice. Nagrade Grada Užica u iznosu od 70.000 dinara pripale su studentu Milošu Selakoviću, potporučniku Goranu Saviću, piscu Radenku Kostiću i naučnom i kulturnom radniku Iliji Misailoviću.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Užice proslavilo 686. rođendan

Izvor: B92, 10.Okt.2015

Užice je obeležilo 686 godina od prvog pominjanja u dubrovačkim spisima 1329. godine...Tim povodom u petak je održana svečana sednica Skupštine grada, na kojoj su dodeljena priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama, a kojoj su prisustvovali ministri Vlade Srbije Bratislav Gašić, Nikola...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.