Uzbuna u Finskoj: Potraga za teroristom, spremao napad

Izvor: B92, 19.Jun.2017, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uzbuna u Finskoj: Potraga za teroristom, spremao napad

Helsinki -- Finska policija saopštila je da je u nedelju pokrenula operaciju povodom pretnje terorističkim napadom na crkvu u centru Helsinkija, prenosi Rojters.

"Policija je saznala činjenice na osnovu kojih se posumnjalo da se sprema teroristički čin. Prema dobijenoj informaciji, crkva Tempeliaukio je bila meta tog mogućeg čina. Policija je preduzela sve moguće mere kako bi odgovorila na pretnju", saopštio je finski Nacionalni istražni biro.

Policija Helsinkija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je navela da je juče uputila nekoliko jedinica u patrole u blizini crkve Tempeliaukio, koja je poznata turistička lokacija, u pokušaju da na tom području uhvati osumnjičenog.

U saopštenju NBI je objavljeno da je operacija okončana, ali osumnjičeni nije pronađen.

Rojters podseća da je finska Bezbednosna obaveštajna služba (Supo) prošle srede podigla nivo pretnje u toj zemlji, nakon saznanja o ozbiljnim projektima i planovima vezanim za terorizam u Finskoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Helsinki: Terorista pripremao napad na crkvu?

Izvor: Mondo, 19.Jun.2017

Finska policija saopštila je da je u nedelju pokrenula operaciju povodom pretnje terorističkim napadom na crkvu u centru Helsinkija, prenosi Rojters...Foto: youtube/screenshot Crkva u Helsinkiju.."Policija je saznala činjenice na osnovu kojih se posumnjalo da se sprema teroristički čin. Prema dobijenoj...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.