Uz Mocarta do zlata

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Mar.2015, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uz Mocarta do zlata

Francuski klizači Gabrijela Papadakis i Gijom Siseron oduševili su sve na Prvenstvu svijeta i postali najmlađi šampioni u konkurenciji plesnih parova u posljednjih 49 godina.

Devetnasetogodišnja Papadakisova i 20-godišnji Siseron osvojili su u petak u Šangaju zlatnu medalju zahvaljujući briljantnom slobodnom programu kojim su uz kompoziciju Volfganga Amadeusa Mocarta "Koncert za klavir br. 23" osvojili ukupno 184,28 bodova.

"Ovo je kao san! Plakali smo kada smo vidjeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << bodove i naš plasman. I dalje smo veoma mladi i osjećamo da želimo mnogo više, ne zbog medalja, već zbog sebe", istakao je Siseron.

Mladi par je napravio nevjerovatan napredak prelaskom u seniorsku konkurenciju prošle godine, osvajanjem titule na Prvenstvu Evrope i pobjedom na dva gran prija i sada zlatom na SP. Prošle godine su na Šampionatu svijeta bili 13.

"Osvajanje zlata je veliko iznenađenje. Naš cilj na početku sezone je bio da budemo u top 10 na svijetu, tako da je ovo veliki napredak", rekla je Papadakisova.

Srebro je pripalo Amerikancima Medison Čok i Evanu Bejtsu sa 181,34 boda, a bronza Kanađanima Kejtlin Viver i Enđuu Pojeu, koji su važili za favorite prije takmičenja. Viverova i Poje, koji su ove godine bili neporaženi na pet takmičenja, nastup na SP su završili sa 179,42 boda.

"Ovaj rezultat nas čini gladnijima za radom napornijim nego do sada i dostići ćemo vrhunac u pravo vrijeme. Revanširaćemo im se na Svjetskom timskom trofeju na kraju sezone", rekla je Viverova.

Branici titule, Italijani Ana Kapelini i Luka Lanote, zauzeli su četvrto mjesto (177,50).

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.