Izvor: Danas, 12.Feb.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspostavljena saradnja Požarevca i Trebinja

Požarevac - U sklopu najave bolje privredne saradnje Požarevca i Trebinja, nedavno je gradonačelnik ovog mesta u Republici Srpskoj boravio u požarevačkom Gradskom zdanju. Prvog čoveka Trebinja u svom kabinetu ugostio je predsednik Skupštine grada Bane Spasović, a sastanku je prisustvovao i direktor PD RIO Kostolac Filip Rakić.

 Ovo uspešno kostolačko preduzeće već je ostvarilo određene poslovne kontakte sa partnerima u Trebinju, te su dobre preporuke dovele do još >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << većeg interesovanja za saradnju dva grada. To su reči Slavka Vučurevića, gradonačelnika Trebinja koji je još naveo da se oseća kao kod kuće.

- Zahvaljujem se predsedniku Spasoviću na pozivu, a njemu i Požarevljanima prenosim pozdrave građana Trebinja. Oči Trebinja i Hercegovine su uvek bile okrenute prema matici i u tom pravcu je i ova poseta danas. Siguran sam da ćemo tokom ove posete utvrditi snažne temelje buduće saradnje i kroz konkretne projekte Hercegovine, koja je na jugu, i Požarevca, koji je u srcu Srbije, dokazati da smo mnogo bliži nego što se to čini, kazao je Slavko Vučurević, koji se zahvalio i direktoru Filipu Rakiću na preduzimljivosti koja je već pokazala konkretnu korist u saradnji dva grada.

- Današnja poseta naročito mi je draga jer je vezana za boravak dragog prijatelja i čoveka koji želi da se Trebinje i Požarevac još jače povežu. Naša želja je identična i mogu da kažem da se radujem budućim poslovima koji će, siguran sam, imati ekonomsku korist obe strane, a o izgradnji i jačanju kulturnih i svih ostalih veza da i ne govorimo, naveo je predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović. Obe strane su navele da će se uskoro izaći u javnost sa konkretnim projektima koje su u različitim stadijumima dogovora i realizacije.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.