Uspešno hodanje po vatri Bulcove

Izvor: B92, 20.Okt.2014, 22:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešno "hodanje po vatri" Bulcove

Violeta Bulc, koju je novi predsednik EK Žan Klod Junker predložio za komesarku za transport, naišla je na dobar prijem u EP uprkos neobičnim ličnim stavovima.

Slovenka je tokom trosatnog propitivanja u Komitetu za transport i turizam EP pokazala da je dobro upoznata sa problematikom iz svog resora, iako je imala samo četiri dana da se pripremi za nastup.

Premda se očekivalo da će je poslanici kritikovati zbog nedostatka političkog iskustva i sklonosti pseudonaučnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << teorijama, oni su je dočekali i ispratili aplauzom i nisu joj postavljali pitanja u vezi sa ličnim uverenjima.

Na blogu koji je ranije pisala, čiji su sadržaj mediji preneli nakon što ju je Junker kandidovao, ona je pisala da ima diplomu šamana (vrača) koju je stekla na kursu u Škotskoj, da ume da hoda po vatri i da veruje da su ljude stvorili vanzemaljci.

Za razliku od prethodne kandidatkinje iz Slovenije Alenke Bratušek, koju je Parlament pre dve nedelje odbacio zbog slabe pripremljenosti, Bulc je impresionirala poslanike poznavanjem tehničkih detalja u vezi sa evropskim projektima u vezi sa kopnenim, vazdušnim, rečnim i pomorskim transportom.

Ona je obećala da će iskoristiti svoje iskustvo inženjerke i preduzetnice da pomogne da EU dobije konkurentan, efikasan i ekološki sistem transporta, kao i da će povećati bezbednost na putevima.

“Kad ljudi dobre volje sednu za isti sto, svi problemi mogu da se reše“, poručila je Bulcova.

Bulcova se u završnoj reči u šali osvrnula na svoja nekonvencionalna uverenja, uporedivši nastup u Parlamentu sa hodom po vatri.

“Kao što vidite, ni ovaj put se nisam opekla“, rekla je poslanicima, nakon čega su je oni ispratili aplauzom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.