Izvor: Nezavisne Novine, 17.Jan.2017, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro protesti zbog stanja u UKCS

SARAJEVO - U toku su pripreme protesta građana u krugu Univerzitetsko-kliničkog centra Sarajevo koje organizatori očekuju uskoro, a nadaju se dolasku više stotina ljudi.

Istovremeno, poslanik u Skupštini kantona Sarajevo Predrag Kojović od Vlade i Ministarstva zdravstva KS zatražio je tematsku sjednicu zbog problema i dešavanja u UKCS, prvenstveno gubitka kadra.

Anela Mujić, inicijator protesta i osnivač javne Facebook grupe "Zajedno do boljeg zdravstva i boljeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sutra", juče nam je rekla da u grupi osnovanoj u ponedjeljak već ima više od 1.200 članova i da će protesta sigurno biti, samo je pitanje datuma.

"Prekipjelo je sve. Osoblje je neljubazno, nemaju normalne uslove za rad, lijekove pacijenti sami kupuju. Moja mama je stopostotni invalid, tata je RVI, red u bolnicama je nenormalan i iako invalidi treba da imaju prednost, oni je nemaju. Ali motiv za ovo je beba koja je rođena mrtva prošle sedmice. Poznajem sestru majke te bebe. Garantujem da je u pitanju bila nemarnost u bolnici", dodala je Mujićeva.

Nakon informacija o odlasku više od 20 ljekara iz UKCS tokom prošle godine, prije dva dana je neurohirurg Kemal Dizdarević kazao da je dobio otkaz koji mu je saopšten telefonom dok je bio na godišnjem odmoru.

Sindikat Kliničkog centra u Sarajevu saopštio je juče pak kako Dizdarević nije dobio otkaz, već pismenu opomenu pred otkaz, zbog, kako su naveli, incidentnog i konfliktnog ponašanja navedenog ljekara.

"Očigledno postoji problem koji ne treba ni zataškavati jer je očigledan, niti preuveličavati jer je očigledno ogroman", kazao je Kojović.

Pozvao je Vladu KS i resorno ministarstvo da prestanu ignorisati problem.

Odgovore iz UKCS i dalje čekamo, dok nam iz Ministarstva zdravstva KS juče nisu stigli odgovoriti s obzirom na vrijeme slanja upita.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.