Uskoro optužnica za krađu identiteta Andreja Vučića

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Jul.2015, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro optužnica za krađu identiteta Andreja Vučića

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da očekuje da će vrlo brzo biti podignuta optužnica u slučaju krađe identiteta Andreja Vučića, brata premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Stefanović je ovo rekao u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Nove stranke Zorana Živkovića o slučaju krađe identiteta i osnivanja sedam fantomskih firmi, među kojima je i firma "Asomakum", registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Vučića.

Kako je objasnio Stefanović, u tom slučaju je završen pretkrivični postupak, određen je pritvor za tri osobe, a tužilaštvo završava ključni dio istrage i očekuje se da će optužnica biti podignuta vrlo brzo.

Jedanastoro osumnjičenih uhapšeno je 10. aprila pod sumnjom da su krađom identiteta osnovali sedam fantomskih firmi, među kojima je i "Asomakum", registrovana na falsifikovanu ličnu kartu Andreja Vučića.

Oni se terete za pranje novca, kao i zloupotrebu položaja odgovornog lica, kojima su državu oštetili za najmanje 300.000 evra.

Andrej Vučić podnio je tužbu sudu kojom traži utvrđivanje ništavnosti akta o osnivanju te firme, jer je nastao korišćenjem falsifikata, odnosno osnovala ga je osoba koja je koristila njegovu falsifikovanu ličnu kartu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.