Uskoro litijumske baterije udvostručenog kapaciteta

Izvor: Blic, 29.Jul.2014, 00:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro litijumske baterije udvostručenog kapaciteta

Grupa naučnika s američkog univerziteta "Stanford" uspela je da udvostruči autonomiju litijumskih baterija, što je neophodno za funkcionisanje velikog broja uređaja.

Na taj način je napravljen veliki pomak u istraživanjima vezanim za litijumske baterije.

Korišćenjem nanoskopskog štita od ugljenika, istraživači su uspeli da stabilizuju litijum u jednoj anodi, što omogućava veću provodljivost elektrona i minimalizuje gubitak energije, pa samim tim i povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u velikoj meri trajanja baterije, kao i njenu autonomiju do ponovnog punjenja.

Stiven Ču, naučnik i laureat Nobelove nagrade 1997. godine i član istraživačke grupe, smatra da bi takva baterija mogla da poveća autonomiju novih modela smartfonova za dva ili tri puta.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

REĐE ĆEMO PUNITI SMARTFONE: Stižu baterije koje traju tri puta duže

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jul.2014

Korišćenjem nanoskopskog štita od ugljenika, istraživači su uspeli da stabilizuju litijum u jednoj anodi, što omogućava veću provodljivost elektrona i minimalizuje gubitak energije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.