Usevi kao garancija za bankarski kredit

Izvor: Radio 021, 22.Dec.2014, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usevi kao garancija za bankarski kredit

Od sledeće godine, zahvaljujući tek usvojenom Zakonu o predžetvenom finansiranju, seljaci će moći da koriste useve kao bankarsku garanciju za novac koji će dobiti pre žetve, istakla je ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević-Bošković.

Ona je naglasila da poljoprivrednik više neće morati da stavlja kuću pod hipoteku kako bi dobio kredit za setvu, već će moći za otplatu da garantuje budućim rodom.

"Kreditori će moći da budu komercijalne banke i prerađivači, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << a paori će kredit, u dogovoru sa poveriocima, vraćati u novcu ili robi", navela je Boškovićeva.

Ona je ocenila da će ovaj zakon najviše značiti malim poljoprivrednicima, jer njima najviše nedostaje novca pred setvu.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

VLADA DALA REČ SELJACIMA: Nećete više morati da dajete kuće kao zalog za setvu!

Izvor: Telegraf.rs, 22.Dec.2014

- Od sledeće godine, zahvaljujući tek usvojenom Zakonu o predžetvenom finansiranju, seljaci će moći da koriste useve kao bankarsku garanciju za novac koji će dobiti pre žetve. Kreditori će moći da budu komercijalne banke i prerađivači, a paori će kredit, u dogovoru sa poveriocima, vraćati...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.