Uputstvo za pijenje alkohola

Izvor: Mondo, 23.Nov.2014, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uputstvo za pijenje alkohola

Mislite da znate kako se "pametno" pije? Sada imate priliku da proverite svoje znanje.

Foto: Guliver/Getty/Thinstock

Institut za mentalno zdravlje će u ponedeljak 24. novembra, organizovati edukativno predavanje za građane o značaju odgovorne konzumacije alkohola, povodom predstavljanja prvog "Vodiča za odgovorno pijenje alkohola".

"Cilj vodiča je prevencija alkoholizma, smanjenje štete izazvane upotrebom alkohola i unapređenje mentalnog zdravlja građana", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekao je načelnik Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje dr Ivica Mladenović, koji će publikaciju predstaviti građanima.

Svi zainteresovani koji u ponedeljak u 19 sati dođu u Veliku salu Doma omladine moći će da postave pitanja dr Mladenoviću u vezi sa ovom aktuelnom temom i da dobiju besplatan primerak "Vodiča za odgovorno pijenje alkohola".

Prema poslednjim uporednim statistikama o potrošnji alkohola, Srbija je na visokom četvrtom mestu u Evropi, sa prosekom od 11 litara čistog alkohola po glavi stanovnika, dok je svetski prosek šest litara.

"Alkoholizam je najrasprostranjenija socijalno-medicinska bolest, a zloupotreba alkohola je vodeći uzrok smrtnosti kod mladih uzrasta od 15 do 29 godina", upozorio je dr Mladenović i još jednom pozvao građane da dođu na predavanje kako bi se upoznali sa mnogobrojnim opasnostima zloupotrebe alkohola, ali i naučili šta je to odgovorna konzumacija i dozvoljeno pijenje alkohola.

"Vodič za odgovorno pijenje alkohola" je jedinstvena publikacija u ovom delu Evrope, nastala u okviru programa saradnje Instituta za mentalno zdravlje sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, a uz podrsku u štampanju Udruženja pivara i sladara Srbije, navedeno je u saopštenju.

Online izdanje prvog vodiča možete da preuzmete besplatno sa sajta Instituta za mentalno zdravlje.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.