Upravni odbor Pozorišta na Terazijama sutra o izboru direktora

Izvor: Blic, 28.Avg.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upravni odbor Pozorišta na Terazijama sutra o izboru direktora

Sednica Upravnog odbora Pozorišta na Terazijama biće održana sutra, a na dnevnom redu biće izbor direktora Pozorišta.

Tim povodom reprezentativni sindikati uputili su otvoreno pismo članovima UO Pozorišta na Terazijama u kome obaveštavaju na su na jučerašnjem zajedničkom sastanku analizirali programe dva kandidata čije su prijave stigle na konkurs za izbor direktora Pozorišta, raspisan 21. jula.

Dva odbora reprezentativnih sindikata Pozorišta na Terazijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa programima kandidata za direktora upoznali su predstavnici zaposlenih u UO.

Program dramaturga Aleksandra Đaje, člana Pozorišta na Terazijama 18 godina, od toga poslednjih 18 meseci je v.d. direktor, reprezentativni sindikati nisu povoljno ocenili jer poboljšanje sadašnjeg stanja, materijalno nepovoljnog, vidi pre svega oslanjanjem na budžet i restrikcijom ansambala.

Drugi kandidat Milovan Zdravković ima jasan i savremen teatarski koncept, u svom programu predlaže razvojni koncept, naglašen je marketinški pristup a ne „budžetski“ rešavanju problema.

Zdravković pored toga što kao doktor nauka, univerzitetski profesor, edukuje buduće menadžere u kulturi, uz sadržajnu biografiju poseduje i dugogodišnje neposredno iskustvo rukovođenja procesima razvoja kulturne ustanove, ocenili su reprezentativni sindikati u otvorenom pismu UO koje su potpisali Branislav Jović i Aleksandar Petković, predsednici Samostalnog sindikata Pozorišta na Terazijama i Sindikata muzičkih umetnika Pozorišta na Terazijama.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Upravni odbor Pozorišta na Terazijama o izboru direktora

Izvor: Blic, 29.Avg.2014, 08:37

Sednica Upravnog odbora Pozorišta na Terazijama biće održana danas, a na dnevnom redu biće izbor direktora Pozorišta...Tim povodom reprezentativni sindikati uputili su otvoreno pismo članovima UO Pozorišta na Terazijama u kome obaveštavaju na su na jučerašnjem zajedničkom sastanku analizirali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.