Upozorili mlade da ne piju kad voze

Izvor: Kurir, 19.Dec.2014, 08:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorili mlade da ne piju kad voze

BEOGRAD - Predstavnici Agencije za bezbednost saobraćaja i Centra mladih Srbije upozorili su juče učenike Treće beogradske gimnazije na sve opasnosti vožnje u alkoholisanom stanju.

- Alkoholu je potrebno samo pet minuta da uđe u krvotok. Jedna čaša pića zadržava se u organizmu sat vremena. Kombinacija alkohola i kofeinskih napitaka neće ubrzati trežnjenje - samo su neke od poruka koje su svojim vršnjacima uputili predstavnici Centra mladih Srbije na tribini „Mladi, alkohol >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i (ne)bezbednost u saobraćaju“, koji su prošli obuku Agencije za bezbednost u saobraćaju.

Duško Pešić, predstavnik Agencije, rekao je da pojas na zadnjim sedištima u Srbiji vezuje samo četiri odsto putnika i naglasio njegov značaj za bezbednost u saobraćaju. Pešić je poručio i da će se truditi da ova predavanja održe u što više škola u Beogradu.

(R. K.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.