Upozorenje FIFPro: Najbolje je da nam stranci ne dolaze!

Izvor: Kurir, 19.Dec.2014, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje FIFPro: Najbolje je da nam stranci ne dolaze!

Den Tana smatra da je stanje u fudbalu nepogodno za pojačanja, ali da će to koristiti našim mladim igračima

Bivši predsednik Crvene zvezde Dobrivoje Tanasijević - Den Tana - nazvao je upozorenja organizacije FIFPro da strani fudbaleri ne dolaze u srpske klubove poštenim i pravovremenim savetom, ali da iz toga treba izvući i korist.

- FIFPro je opisao situaciju u Srbiji onako kako jeste, a to znači da igrači ne treba da dolaze tamo gde se unapred zna da neće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dobiti zarađeno, gde potpisan ugovor ne znači ništa. Međutim, ne bih ja očajavao zbog toga, pa čak mislim da to može biti dobro za srpski fudbal. Igrače lošeg kvaliteta koji su nam uglavnom dolazili sa strane zameniće naši mlađi igrači. Dobiće više prostora, a na njima je da to iskoriste za svoju bržu afirmaciju - rekao je Tanasijević.

Besparica

Za iskusnog fudbalskog radnika nastavak saopštenja FIFPro koji se odnosi na pretnje igračima od navijača daleko je opasniji deo naše fudbalske svakodnevice od neisplaćenih plata.

Navijači kao krave

- Nažalost, dešavalo se da prete, ali, na sreću, kad sam ja bio u Zvezdi, stranci nisu razumeli jezik, pa se nisu ni plašili navijača. Naši navijači su ko dobre krave koje daju mnogo mleka, a onda šutnu punu kantu. Navikli su da budu važniji i od kluba. Nisu svesni šta je njihova uloga, kad treba da podrže tim, kad da reaguju na grešku sudije. Ne, oni 95 minuta pevaju, pa je isto i domaćinu i gostu. Mora neko da ih nauči šta je navijanje. U svom životu sud sam video samo kao predsednik Zvezde kad sam morao da odgovaram za njihove postupke - zaključio je Tanasijević.

Zoran Laković

FS SRBIJE NA STRANI IGRAČA

Generalni sekretar FSS Zoran Laković podseća da su disciplinski organi kažnjavali suspenzijama sve klubove koji su kasnili sa isplatama i da su tek po izmirivanju obaveza dobijali pravo da registruju nove igrače.

Nije tajna da mi imamo dva kluba koji zbog problema s plaćanjem stranih igrača imaju spor pred FIFA. Ne mislim da je više postupaka protiv naših klubova od ostalih iz Evrope, ali mislim da je to isprovociralo FIFPro da izađe s upozorenjem. FSS je napravio mehanizme da zaštiti igrače i trenere od klubova - rekao je Laković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.