Uoči konstituisanja Skupštine Beograda

Izvor: RTS, 22.Apr.2014, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uoči konstituisanja Skupštine Beograda

Konstitutivna sednica Skupštine Beograda biće održana u sredu. Neizvesno ko osim naprednjaka čini većinu. Izbor gradonačelnika u četvrtak.

Na konstitutivnoj sednici Skupštine Beograda biće potvrđeni mandati odbornicima i izabrani predsednik i sekretar gradskog parlamenta i njihovi zamenici. U sredi će se, prema najavi lidera SNS-a Aleksandra Vučića, znati i ko će biti kandidat za gradonačenika, koji će biti izabran dan kasnije, u četvrtak.

Dan uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << konstitutivne sednice gradske Skupštine, predstavnici odborničkih grupa dogovarali su tehničke detalje, satnicu i raspored sedenja. Još danas je neizvesno ko će biti prvi čovek grada i ko će, osim naprednjaka, biti deo većine.

"Ono što je sigurno, sutra u 10 znaćete ko će činiti većinu iz prostog razloga što će se po tome ko će biti predsednik, zamenik predsednika, videti koje će odborničke grupe glasati za te kandidate", kaže  Goran Vesić, sekretar Privremenog organa Beograda.

U Partiji ujedinjenih penzionera Srbije, koja se, iz koalicije sa SPS-om, izdvojila u samostalnu odborničku grupu, još ne znaju da li će biti deo vlasti u prestonici.

Profir Rančić iz PUPS-a kaže da to zavisi od stranke koja je osvojila apsolutnu većinu i vlast u Beogradu.

"Ukoliko budu smatrali da im možemo biti od koristi, mi ćemo rado pomoći da se problemi Beograda rešavaju", kaže Rančić. 

Zna se, međutim, koja će stranka biti opozicija, možda i jedina. Balša Božović kaže da Demokratska strnaka ostaje u opozicioninm klupama.

"Mi ćemo insistirati na svim projektima koje smo započeli dok smo vršili vlast u glavnom gradu i kritikovaćemo sve one stvari koje nisu u interesu građana", rekao je Božović. 

U Skupštini Beograda sedeće pet odborničkih grupa, koalicija oko Srpske napredne stranke, Socijalistička partija Srbije, Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije i Partija ujedinjenih penzionera Srbije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.