Unija prosvetnih radnika: Ne smemo dozvoliti da nam smanje plate

Izvor: Kurir, 30.Avg.2014, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija prosvetnih radnika: Ne smemo dozvoliti da nam smanje plate

Naš sledeći protest biće onog trenutka kad u Skupštini Srbije bude povedena rasprava o rebalansu budžeta, koji podrazumeva smanjenje naših plata za 10 odsto

BEOGRAD - Unija sindikata prosvetnih radnika 1. septembra, na Trgu Nikole Pašića, u Beogradu organizuje jednočasovni skup i štrajk upozorenja zbog smanjenja plata.

Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević kaže da taj sindikat ne sme dozvoliti da se predstojećim rebalansom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << državnog budžeta smanje plate u prosveti jer su one već ispod republičkog proseka.

- Naš sledeći protest biće onog trenutka kad u Skupštini Srbije bude povedena rasprava o rebalansu budžeta, koji podrazumeva smanjenje naših plata za 10 odsto, a ako se to slučajno dogodi, nastavićemo proteste tokom školske godine, na dan primanja plate.

Mi sad ne tražimo više, kao nekad, samo tražimo da nam ne uzimaju od plate - kaže Matijević i dodaje da njegov sindikat zahteva i rešavanje problema tehnoloških viškova.

(D. T.)

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.